Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad

Table
  1. Recept: Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad

Ingredienser:

  • 500g älgfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • Smör att steka i
  • 250g rödkål, strimlad
  • 2 dl lingon
  • 1 dl valnötter, grovt hackade
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. I en stor skål, blanda älgfärs, ägg, ströbröd, lök, vitlök, salt, svartpeppar och timjan. Arbeta ihop väl.
  2. Forma färsen till biffar av önskad storlek.
  3. Stek biffarna i smör på medelhög värme tills de är genomstekta och får en fin gyllenbrun yta. Låt dem vila några minuter efter stekning.
  4. I en separat skål, blanda rödkål, lingon och valnötter. Dressa salladen med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
  5. Servera de färdiga älgbiffarna tillsammans med lingon- och rödkålssalladen.
You may also be interested in:  Scones med filmjölk

Smaklig måltid!

Makaronipudding med bacon och tomat
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up