Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad
Recept: Älgbiffar med lingon- och rödkålssallad
Ingredienser:
- 500g älgfärs
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk timjan
- Smör att steka i
- 250g rödkål, strimlad
- 2 dl lingon
- 1 dl valnötter, grovt hackade
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- Salt och peppar efter smak
Tillagning:
- I en stor skål, blanda älgfärs, ägg, ströbröd, lök, vitlök, salt, svartpeppar och timjan. Arbeta ihop väl.
- Forma färsen till biffar av önskad storlek.
- Stek biffarna i smör på medelhög värme tills de är genomstekta och får en fin gyllenbrun yta. Låt dem vila några minuter efter stekning.
- I en separat skål, blanda rödkål, lingon och valnötter. Dressa salladen med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
- Servera de färdiga älgbiffarna tillsammans med lingon- och rödkålssalladen.
Smaklig måltid!