Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger
Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger
Ingredienser:
- 200 g mangopuré
- 300 g vispgrädde
- 100 g socker
- 6 gelatinblad
- 200 g hallon
- 50 g lakritspulver
- 50 g florsocker
Gör såhär:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter så att de blir mjuka.
- Värm mangopurén i en kastrull tills den blir varm, men se till att den inte kokar.
- Ta kastrullen från värmen och tillsätt de mjuka gelatinbladen, rör om tills de löser upp sig helt.
- Låt mangosmeten svalna till rumstemperatur.
- Vispa grädden tillsammans med sockret tills det blir en fast konsistens.
- Gradvis tillsätt mangosmeten i grädden och blanda väl.
- Häll moussen i en rund form med löstagbara kanter och ställ in i kylen i minst 3 timmar.
- Blanda lakritspulver och florsocker i en skål.
- Ta ut tårtan från kylen och dekorera med hallon och lakritsmaränger ovanpå.
- Servera och njut!