Pepparkaksmuffins med frosting och lingon

Table
  1. Pepparkaksmuffins med frosting och lingon
    1. Ingredienser:
    2. Till frosting:
    3. Gör så här:

Pepparkaksmuffins med frosting och lingon

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl lingonsylt

Till frosting:

  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

You may also be interested in:  Moussaka

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Vispa ihop socker och ägg i en bunke.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och ingefära i en separat skål.
  5. Tillsätt den smälta smöret och mjölkblandningen växelvis till ägg- och sockersmeten, börja och sluta med mjölblandningen.
  6. Rör ner lingonsylten i smeten och blanda väl.
  7. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills muffinsen är genomgräddade.
  8. Låt muffinsen svalna helt.
  9. Under tiden gör frostingen genom att vispa ihop philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker tills det blir en jämn och luftig konsistens.
  10. När muffinsen är svala, spritsa eller bred ut frostingen på toppen av varje muffins.
  11. Dekorera gärna med lite lingon på toppen.
  12. Servera och njut av dina härliga pepparkaksmuffins med frosting och lingon!
Donut holes
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up