Pulled pork med chili bearnaise och lime aioli
Table
Pulled Pork med Chili Bearnaise och Lime Aioli
Ingredienser:
- 1,5 kg fläskkarré
- 2 msk rökt paprikapulver
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk brunt socker
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 dl BBQ-sås
- 4 hamburgerbröd
- Chili bearnaise sås
- Lime aioli
Gör så här:
- Blanda rökt paprikapulver, cayennepeppar, lökpulver, vitlökspulver, brunt socker, salt och svartpeppar för att göra kryddblandningen.
- Gnid in fläskkarrén ordentligt med kryddblandningen och låt den vila i kylen i minst 2 timmar, helst över natten.
- Förbered en grill eller smoker för indirekt grillning och värm upp till ca 110°C.
- Lägg fläskkarrén på grillen och låt den rökas och grillas under lock i ca 6-8 timmar, tills köttet är mört och rinner isär.
- Ta bort fläskkarrén från grillen och låt den vila under folie i ca 30 minuter.
- Riv isär köttet med två gafflar för att få den klassiska "pulled pork"-strukturen.
- Tillsätt BBQ-sås och blanda väl med det rivna köttet.
- Servera den pulled pork på hamburgerbröd, toppad med chili bearnaise sås och lime aioli.
Förslag till servering:
Servera med coleslaw, picklad lök och en sallad på sidan för en komplett måltid.