Kålpudding (grundrecept)

Table
  1. Kålpudding (grundrecept)
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Kålpudding (grundrecept)

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl ströbröd
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk muskot
  • 1 liten vitkålshuvud
  • 50g smör, smält

You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Gör så här:

  1. Börja med att förvälla vitkålen genom att ta bort de yttre bladen och skära bort stammen. Skär vitkålen i strimlor och koka dem i lättsaltat vatten i ca 5 minuter.
  2. I en stekpanna, stek lök och vitlök på medelvärme tills de blir mjuka.
  3. I en stor skål, blanda köttfärs, ströbröd, mjölk, ägg, salt, svartpeppar, muskot, lök och vitlök. Arbeta ihop till en smet.
  4. Häll hälften av den smälta smöret i botten av en ugnssäker form.
  5. Lägg hälften av kålen i formen och häll över köttfärssmeten.
  6. Varva resten av kålen och köttfärssmeten ovanpå varandra.
  7. Slutligen, häll över resten av det smälta smöret.
  8. Baka kålpuddingen i ugnen på 200°C i ca 45-60 minuter eller tills den är genomstekt och har fått en fin gyllenbrun yta.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Servera kålpuddingen med potatismos eller kokt potatis och lingonsylt.

Citronkola
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up