Kanderade kokosäpplen

Table
  1. Recept: Kanderade kokosäpplen
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:

Recept: Kanderade kokosäpplen

Ingredienser:

  • 4 stora äpplen
  • 2 koppar socker
  • 1/2 kopp vatten
  • 1 kopp riven kokos

You may also be interested in:  Picklad rödlök

Tillagning:

  1. Skölj äpplena noggrant och ta bort eventuella kärnor och stjälkar.
  2. I en kastrull, koka upp socker och vatten på medelhög värme. Rör om tills sockret har lösts upp helt.
  3. Sänk värmen till låg och tillsätt äpplena i sockerlagen.
  4. Låt äpplena sjuda i sockerlagen i ca 20 minuter eller tills de har blivit mjuka.
  5. Ta bort äpplena från sockerlagen och låt dem svalna i några minuter.
  6. Doppa äpplena i den riven kokosen, se till att de täcks jämnt på alla sidor.
  7. Placera de kanderade äpplena på ett bakplåtspapper och låt dem stelna helt.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Servering:

Förvara de kanderade kokosäpplena i en lufttät behållare och servera som en söt och knaprig efterrätt.

Crostini med philadelphiaost rödlök lime och rom
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up