Kanderade kokosäpplen
Recept: Kanderade kokosäpplen
Ingredienser:
- 4 stora äpplen
- 2 koppar socker
- 1/2 kopp vatten
- 1 kopp riven kokos
Tillagning:
- Skölj äpplena noggrant och ta bort eventuella kärnor och stjälkar.
- I en kastrull, koka upp socker och vatten på medelhög värme. Rör om tills sockret har lösts upp helt.
- Sänk värmen till låg och tillsätt äpplena i sockerlagen.
- Låt äpplena sjuda i sockerlagen i ca 20 minuter eller tills de har blivit mjuka.
- Ta bort äpplena från sockerlagen och låt dem svalna i några minuter.
- Doppa äpplena i den riven kokosen, se till att de täcks jämnt på alla sidor.
- Placera de kanderade äpplena på ett bakplåtspapper och låt dem stelna helt.
Servering:
Förvara de kanderade kokosäpplena i en lufttät behållare och servera som en söt och knaprig efterrätt.