Svamprisotto med salsa verde
Svamprisotto med Salsa Verde
Ingredienser:
- 250 g risottoris
- 200 g svamp, valfri sort
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 liter grönsaksbuljong
- 1 dl vitt vin
- 2 msk olivolja
- 50 g smör
- 1 dl riven parmesanost
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Stek svampen i olivolja tills den fått fin färg. Ta upp och ställ åt sidan.
- I samma panna, tillsätt smör och lök. Fräs löken tills den blir mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt risottoris och vitlök. Rör om i ca 1 minut tills riset blir glansigt.
- Tillsätt vinet och rör om tills det har absorberats av riset.
- Gradvis tillsätt grönsaksbuljong, en slev i taget, och låt det absorberas innan du tillsätter mer. Fortsätt tills riset är al dente och krämigt.
- Blanda i den stekta svampen och riven parmesanost. Rör om tills osten smälter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera risotton varm och toppa med Salsa Verde.
Salsa Verde:
- 1 kruka färsk persilja
- 1 kruka färsk basilika
- 1 kruka färsk koriander
- 1 vitlöksklyfta
- 1 schalottenlök
- 2 msk kapris
- 1 tsk dijonsenap
- 1 dl olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Finhacka örter, vitlök och schalottenlök.
- Blanda alla ingredienser i en mixer eller matberedare tills det blir en slät sås.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll Salsa Verde över den färdiga svamprisotton.