Svamprisotto med salsa verde

Table
  1. Svamprisotto med Salsa Verde
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Salsa Verde:
    4. Gör så här:

Svamprisotto med Salsa Verde

Ingredienser:

  • 250 g risottoris
  • 200 g svamp, valfri sort
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1 dl riven parmesanost
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Stek svampen i olivolja tills den fått fin färg. Ta upp och ställ åt sidan.
  2. I samma panna, tillsätt smör och lök. Fräs löken tills den blir mjuk och genomskinlig.
  3. Tillsätt risottoris och vitlök. Rör om i ca 1 minut tills riset blir glansigt.
  4. Tillsätt vinet och rör om tills det har absorberats av riset.
  5. Gradvis tillsätt grönsaksbuljong, en slev i taget, och låt det absorberas innan du tillsätter mer. Fortsätt tills riset är al dente och krämigt.
  6. Blanda i den stekta svampen och riven parmesanost. Rör om tills osten smälter.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera risotton varm och toppa med Salsa Verde.

You may also be interested in:  Busenkel broccolisoppa

Salsa Verde:

  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Gör så här:

  1. Finhacka örter, vitlök och schalottenlök.
  2. Blanda alla ingredienser i en mixer eller matberedare tills det blir en slät sås.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll Salsa Verde över den färdiga svamprisotton.
Salta kolapopcorn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up