Vegetarisk Under 30 minuter

Table
  1. Vegetarisk Under 30 minuter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Vegetarisk Under 30 minuter

Ingredienser:

  • 2 dl quinoa
  • 1 st rödlök, hackad
  • 2 st paprikor, tärnade
  • 1 st zucchini, skivad
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1 burk (400 g) kidneybönor, sköljda och avrunna
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes (kan justeras efter smak)
  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Fiskgratäng med räkor och dill

Gör så här:

  1. Börja med att skölja quinoan i kallt vatten.
  2. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna.
  3. Tillsätt rödlök, paprikor och zucchini och fräs i cirka 5 minuter över medelvärme.
  4. Skölj av quinoan igen och lägg den i stekpannan tillsammans med grönsakerna.
  5. Tillsätt krossade tomater, kidneybönor och kryddor. Rör om väl.
  6. Låt allt koka under lock på låg värme i cirka 15 minuter, eller tills quinoan är mjuk och vattnet har absorberats.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Servera rykande het med färsk hackad koriander på toppen.

Timjansstekt fläskytterfilé med potatisgratäng
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up